Inloggen

Workshop Sambapercussie-, capoeira en muziek maken met je eigengemaakte instrumenten

Welke combinatie(s) zou je willen maken?
De lessen kunnen naar eigen inzicht worden ingedeeld.

Heeft u uit onderstaande opties een keuze kunnen maken? Ga naar contact/works.school

 

Afval daar zit muziek in

Afval daar zit muziek in!

In een workshop maken de kinderen van afval hun eigen sambapercussie-instrument. Zo is afval een mooie bron voor nieuwe creatie en krijgt het een tweede leven. Natuurlijk gaan we er ook sambamuziek mee maken en zullen samen met de kinderen de zomerse Braziliaanse klanken laten klinken. Bespreek met ons de vele mogelijkheden om hier invulling aan te geven.

Het knutselen kan met de docent plaatsvinden, voorbeelden zijn voor handen. De Sambaschool komt alleen de muzikale invulling verzorgen

De Sambaschool verzorgt de hele workshop, zowel het knutselen als de muzikale invulling.

In de opgave, "bericht" kunt u een eigen idee schrijven.

Workshop-Tineke

Capoeira

Capoeira is een overleving van Afrikaanse slaven in Brazilië. Het is een intelligent spel tussen dans, vechtkunst en acrobatiek. Het Capoeira-spel wordt gespeeld op (live) muziek en ondersteund door zang en ritmisch klappen. In mijn workshop werk ik met 2 aan 2 opdrachten zodat er veel geoefend kan worden in het spelen. De basispassen trainen we klassikaal. Acrobatiek verwerk ik in alle bewegingen. De workshop bestaat voor 50% uit muziek en zang en voor 50% uit bewegen. Uiteraard geef ik ook uitleg en beantwoord ook vragen waar nodig. Het is echter heel belangrijk Capoeira te voelen, ik werk daarom veel non-verbaal. De energie van de muziek en de spirituele connectie door het zingen van bepaalde liedjes kunnen ook voelbaar worden. Ik streef er dan ook altijd naar om te werken naar een open klimaat zodat deelnemers alle energie die Capoeira geeft kunnen ontvangen en zich hiermee kunnen ‘bevrijden’ op fysiek, muzikaal of spiritueel niveau.

workshopSiepe