Inloggen

Op 28 augustus 2013 is Sambaschool Nijmegen een stichting geworden. De school is ontstaan in september 2012.

Even voorstellen, ik ben Gerrit en heb de bijzondere ritmes in de armen gesloten.
Lopend in Nijmegen hoorde ik ze altijd al op verre afstand. Getrokken door de bijzondere sound van verschillende trommels liep ik er op af. Niet weg te slaan van het gezellige opzwepende ritme ben ik eindelijk mijn passie gaan volgen door samba te gaan spelen. Bij Mistura Fina gaf Kees van Boesschoten les. Bij hem heb ik de beginselen van de Surdo leren spelen. Na het spelen zit je altijd vol energie. Daarom Samba!
Vanuit deze passie ben ik een band gestart. Al snel stonden we op het Sambafestival in Nijmegen. Mijn niet aflatend enthousiasme werd beloond toen we in 2012 mee mochten doen op het grootste Festival van Europa in Coburg.

Om bands te laten groeien en ook andere mensen die deze passie willen volgen gelegenheid te bieden, ben ik met Lolicza en Raymond de Sambaschool gestart. Jeanette heeft de plaats van Raymond ingenomen sinds juli 2013.
Op deze school kun je kennis maken met deze bijzondere manier van percussie spelen. Lijkt het jou ook iets, wil je ook later in een band spelen. Bij ons kun je leren hoe je de verschillende trommels bespeeld.

Ronni is met de trommelstokken in de hand geboren en geeft vol passie les aan de school en Animada. Dudu heeft de eerste jaren voor ons de lessen verzorgd. Hij komt uit Brazilië, geboren in de stad Fortaleza, gelegen in de staat Ceará, waar hij als kind op 8 jarige leeftijd al mee deed aan het Samba spelen. Hij woont nu al meerdere jaren in Nederland. In onze eerste lessen heeft hij laten zien dat het er in Brazilië iets anders aan toe gaat dan wij gewend zijn.

Vereeniging2014Vrijwilligers