Shows

Inloggen

Maak kennis met met de traditionele Braziliaanse Sambapercussie, Sambadans en Capoeira verzorgd door Animada. Shows, Demonstraties, Workshops en Optredens voor feesten, evenementen en bedrijven.

Animada is een percussieband die samenwerkt met Sambadanseressen (bekend van het carnaval uit Rio de Janeiro), en capoeirista’s (vecht-dans). Een complete show bestaat uit live muziek (sambapercussie), sambadans, capoeira en maculelê (stokkendans).

U kunt zelf de groep samenstellen naar uw wens. In onderstaande shows bieden wij u de keuzes. Uiteraard zijn wij bereid samen met u een show samen te stellen.

 

Show 1: 6-12 percussionisten. Braziliaanse percussieshow

Animada

Sambapercussie met 6-12 muzikanten spelen wij 2 x 20 minuten. Een Braziliaanse percussieshow waarbij gespeeld wordt op Surdo's, repinique, caixa, timba, rocar, agogo en meer. Daarbij brengen wij de volgende ritmes : Samba, Batucada, Axé, Samba-Reggea, Funk, Lambada, Coco en meer.

Show 2: Percussieshow met 2-6 danseressen

OssSambapercussie van 2 x 20 minuten met 3-6 danseressen. Een sambadans-show van 8 minuten waarbij de danseressen gekleed zijn in de originele carnavalskostuums bekend van het carnaval in Rio de Janeiro. De show begint met een choreografie van 3 minuten. Vervolgens zal er 5 minuten interactie gedanst worden met het publiek. De tijdsduur van een dansshow is gerelateerd aan het aantal deelnemende artiesten.

Show 3: Percussieshow, 2-8 capoeirista’s

CapoeirafamilyPercussieshow van 2 x 20 minuten, met 8 capoeirista’s. Een Capoeira show begeleid met live muziek, duurt 20 minuten. De show start met een muziekdemonstratie waarbij er acrobatiek solo’s worden gepresenteerd. Vervolgens wordt er twee aan twee een demonstratie van het vecht-dans gegeven, waarbij de combinatie van dans, gevecht, verdediging en acrobatiek wordt getoond. De show kan worden aangevuld met Maculêle. De tijdsduur van een show is gerelateerd aan het aantal deelnemende artiesten.

Show 4: Percussieshow, met 2-6 Sambadanseressen en 2-8 capoeirista's

Show met percussionisten en Sambadanseressen en Capoeirista's. U bepaalt zelf hoeveel danseressen en capoeirista's u wilt bij deze show. De complete Braziliaanse show met live muziek duurt 40-60 minuten. Het is ook mogelijk dit te verdelen in 2×20-30 minuten of 3×10-20 minuten (met een pauze van 10 of 20 minuten).

De show begint met een demonstratie van de Braziliaanse percussie-instrumenten, gevolgd door een Maculelê show. Daarna wordt er een muziekdemonstratie gegeven met de instrumenten en muziek van Capoeira. Daarbij zullen acrobatiek solo’s te zien zijn van elke capoeirista, gevolgd door het capoeira-spel waarbij twee spelers de combinatie van dans, gevecht, verdediging en acrobatiek tonen. Ter afsluiting is er een demonstratie van Samba Batucada (percussie), met dans van Braziliaanse mulatas (Sambadanseressen). De tijdsduur van een show is gerelateerd aan het aantal deelnemende artiesten.

De locatie voor een show dient minimaal 3 meter hoog te zijn met een vlakke ondergrond die geschikt is voor een optreden zonder schoeisel.
In overleg kunnen andere combinaties worden samengesteld. Laat ons weten waar uw voorkeur naar uit gaat. In bijzondere gevallen zijn wij bereid u te bezoeken voor overleg.