Banda Animada

Inloggen

Banda Animada

Ronni Kummeling is de muzikaal leider van Banda Animada. Al sinds zijn 5e jaar heeft hij trommelstokken in zijn handen. Met zijn enthousiasme, onvermoeibaarheid en ontembare passie voor percussie is hij de muzikale drijvende kracht achter de band.

Traditie, originaliteit en creativiteit is het handelsmerk van Banda Animada.
De band bestaat uit 6-12 leden, zal altijd verrassend zijn met mooie acties en solo’s tijdens haar optreden. Het maakt niet uit of het een klein- of juist groot evenement is, een optocht of een podium….. Banda Animada speelt altijd met dezelfde ANIMAÇÃO! Animada speelt in op haar publiek (feestjes voor kinderen of volwassenen, een vrijgezellenfeest, bruiloften of bedrijfsfeesten etc. …...)
Nieuwe arrangementen worden ontwikkeld om de fans keer op keer te verrassen met een nieuwe show.

De band werd opgericht in april 2014 in de stad Nijmegen (Nederland) door de bestuurders van Stichting Sambaschool Nijmegen, om de cursisten de kans te bieden zich (verder) te ontwikkelen in de Braziliaanse percussie.
Dudu Capoeira (Fortaleza Brazilië), heeft ons 5 jaar lang “meegenomen” met de Braziliaanse ritmes en bekend gemaakt met de fijne kneepjes van de sambapercussie. Hij begon al op 8-jarige leeftijd met het beoefenen van capoeira en ontwikkelde zich verder o.a. in de sambapercussie en dans. Hij verlegde zijn grenzen naar Nederland en heeft samen met ons de sambaschool op de kaart gezet. We onderhouden nog steeds een samenwerkingsverband.

Motto
Het gaat er niet om de grootste band of beste percussionist te zijn, maar om de  liefde waarmee je het doet. We kunnen Banda Animada met eenvoudige woorden definiëren: discipline, toewijding, gevoel en passie voor muziek.